2017. február 2., csütörtök

Zabpelyhes muffin csokihabbal


Hozzávalók:
15 dkg lisztté darált zabpehely
15 dkg Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum
1 csomag sütőpor 
2 tojás felverve 
340 ml tej 
240 g vaj 
cukormentes étcsokoládé

tetszés szerinti gyümölcs
ízlés szerint 
 Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő






A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A muffinsütő tepsit kibéleljük sütőkosárkákkal. Nekem 12 darabos van. Ebbül az adagból 24 muffinunk lesz.
Összekevertük a liszteket, a sütőport, és az édesítőszert egy mély tálban. A felvert tojást összekevertük a tejjel és az olvasztott vajjal, majd összedolgoztuk a száraz hozzávalókkal. Végül két részre osztottuk a tésztánk. A feléhez hozzáadtuk  a gyümölcsöt,a másik fele tésztához pedig az apróra tört csokoládét. 
A masszát a kosárkákba halmoztuk,és 15-20 percig sütöttük.




A csokoládéhabhoz: 2,5 dkg cukormentes étcsokoládé, 1 kanál víz, ízlés szerint Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 1 kanál kakaópor, 2,5 dkg teavaj, 2 dl zsírdús,hideg tejszín.

csokoládéhabhoz forró gőz fölött felolvasztottuk a csokoládét,a kakaóport,a vizet,a cukorhelyettesítőt,és mikor már szép sima volt a csokis masszánk,akkor levéve a gőz felől,belekevertük a teavajat,s addig kevertük míg teljesen el nem olvadt,majd lassan hozzáöntöttük a tejszínt, és sima krémmé kevertük. Hagytuk kihűlni, majd az edénnyel együtt hűtőszekrénybe tettük, hogy jól lehűljön. Ugyanabban az edényben elektromos habverővel kemény habbá vertük.



/A recept eredeti forrására sajnos már nem emlékszem!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése