2014. május 8., csütörtök

Csokis tekercs

  
A piskótatekercshez: 3 dkg Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő , 6 dkg kakaó, 5 tojás, szétválasztva, 1,5 dl tej.
A csokoládéhabhoz: 5 dkg diétás étcsokoládé, 2 kanál víz, 1-2 kanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 2 kanál kakaópor, 5 dkg teavaj, 4 dl zsírdús,hideg tejszín.

  
Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, és alaposan elkeverjük benne a kakaót. A tojássárgájákat fehérre keverjük a cukorhelyettesítővel. Folytonos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a kakaós tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és összevegyítjük a cukorhelyettesítős-kakaós keverékkel. Sütőpapírral bélelt, kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük, és 180 °C-on 20-22 perc alatt megsütjük. Deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, langyos vízzel enyhén benedvesített, tiszta konyharuhával feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.


 
A krémhez forró gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét,a kakaóport,a vizet,a cukorhelyettesítőt,és mikor már szép sima a csokis masszánk,akkor levéve a gőz felől,belekeverjük a teavajat,s addig keverjük míg teljesen el nem olvad,majd lassan hozzáöntjük a tejszínt, és sima krémmé keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd az edénnyel együtt hűtőszekrénybe tesszük, és jól lehűtjük. Ugyanabban az edényben elektromos habverővel kemény habbá verjük. A krémből egy keveset félre teszünk. Megkenjük a krémmel a piskótalapot, feltekerjük,majd a félretett krémmel kívülről is bevonjuk a tekercsünket. Reszelt vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.


/Az eredeti recept a Nők Lapja Caféból származik!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése