2014. február 26., szerda

Édes-ropogós káposztasaláta


Hozzávalók: kb. 65-75dkg káposzta finomra gyalulva. 

Ehhez 1,5 liter pácléhez:
-4 evőkanál ecet
-1,5-2 evőkanál DW 1:4 cukorhelyettesítő (lehet több,aki édesebben szereti)
-1 evőkanál só
-1 evőkanál egész kömény
-2 teáskanál egész feketebors
-1 fej vöröshagyma (kereszt alakban félig bevágva).

A pácléhez a vizet felforralom a hozzávalókkal. Csökkentem a hőt és 20 percig gyöngyözve főzöm. Szűrön keresztül ráöntöm a forró páclevet a finomra vágott káposztára (annyit, hogy ellepje) és hagyom kihűlni. Lehet készíteni műanyag vödörben, melyet le lehet zárni, vagy átszedni tiszta befőttes üvegekbe. Hűtőben körülbelül 1 hétig eltartható. Nálunk gyorsan elfogy!

 /Az eredeti recept a Nem vagyok mesterszakács oldalról származik!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése