2013. május 22., szerda

Meggyes csokitorta


 A piskótához: 9 tojás, 6,5 kanál liszt /MM+ rétesliszt fele-fele arányban/, 1evőkanál kakaópor, 2 evőkanál cukorhelyettesítő, 2/3 csomag sütőpor.


A liszteket a sütőporral összekevertem. A tojások fehérjéjét nem túl kemény habbá vertem. A sárgáját az édesítővel addig kevertem, míg ki nem fehéredett, és be nem sűrűsödött. Mikor már szép habos volt, akkor beleöntöttem a fehérjébe, és óvatosan összekevertem. Mikor már majdnem teljesen összekeveredett, elkezdtem hozzáadni a lisztet kb. 3-4 részletben beleszitáltam. Miután csomómentesre kevertem,sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöttem, és 160 fokra előmelegített /alsó-felső sütés/ sütőben 20-25 percig sütöttem.Miután kihűlt 3 részre részre vágtam a piskótát.

 


A csokis krémhez 1 csomag vaníliás és 1 csomag kakaós pudingport 5dl tejben, 1 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál édesítővel és kevés rumaromával sűrű krémmé főztem,majd még melegen beledaraboltam 50g maltitos étcsokoládét,és jól belekevertem a pudingos krémbe,hogy elolvadjon. Még melegen belekevertem 200ml 1/2 m.k. édesítővel felvert habtejszínt.
 


Meggyes krémhez a fagyasztóból előkaptam 250-300g fagyasztott meggyet,kiolvasztottam,a levéből félre tettem 0,5dl majd a megmaradt megylevet lemértem és mivel kevesebb volt 3 dl-nél vízzel felvegyítettem,hogy 3dl levet kapjak.Ebbe a lébe belekevertem 1 csomag vaníliás pudingport és ízlés szerint édesítőt,valamint a meggyet is és sűrű pudinggá főztem.


A tetejére a félretett 0,5dl meggylevet felhígítottam 0,5dl vízzel,és az így kapott 1dl lébe 2 kiskanál étkezési keményítőt,1 kiskanál olívaolajat és ízlés szerint édesítőt kevertem és megfőztem,majd a már rétegenként összeállított,s kívülről a maradék krémmel bevont és lehűtött torta tetejére öntöttem,és szépen eloszlattam. Én egy másik tortáról megmaradt krémmel is díszítettem /de szerintem anélkül is fincsi lesz!/,majd a tetejét még 1 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztott,majd kissé visszahűtött 50g maltitos étcsokoládéval csorgattam le.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése