2013. március 7., csütörtök

Sütőtökös lisztmentes piskóta

























 Hozzávalók egyszeri adaghoz: 2 tojás, csipet só, 80g sült sütőtök, 1 k.k. diétás sárgabaracklekvár, pici édesítő, csipet U vaníliás cukor, 1/2 m.k. sütőpor, habtejszín. Egy tepsihez,ennek 3-4-szerese szükséges.


Elkészítése: Tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd belekeverem a csipet U van.cukrot, 1/2 m.k.-nyi édesítőt /a sütőtök is édes/, egyesével a tojások sárgáját,majd a péppé kevert 50g sütőtököt és a 1/2 m.k.sütőport. Vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt hőálló tálban vagy tepsiben mikróban 5 percig sütőm legnagyobb fokozaton,... sütőben még nem próbáltam,de szerintem elég neki pár perc 170-180 fokon. 


 Ha a piskóta kihűlt lekenem a péppé kevert 30g sütőtök és 1 k.k. diétás /édesítős házi/ sárgabaracklekvár keverékével,és rákenem a pici édesítővel kemény habbá vert tejszínt /az esetemben házi tejszín/.Díszítésként meghintettem fahéjjal.

/Saját recept!/












2 megjegyzés: