2013. március 4., hétfő

Paprikakrém


 30 db kápia paprika, 6 közepes vöröshagyma, 5 e.k. cukornak megfelelő édesítő, 4 e.k. tengeri só, 1dl ecet, 2dl olíva olaj, 1/2 l só- és cukormentes sűrített paradicsom, bors ízlés szerint.
A megmosott és megtisztított kápia paprikákat és hagymákat robotgéppel ledarálom,összekeverem a többi hozzávalóval és felteszem főni. Miután felfőtt,addig főzöm,amíg a kívánt paprikakrémsűrűségű nem lesz. Üvegekbe töltöm,zárom az üvegeket,és egy lábasban az üvegeket 2/3-ukig lepve vízzel /a víz az üvegek hőmérsékletének megfelelő legyen,mert hidegebb vízbe rakva az üvegek elcsattanhatnak!!! / felforralom,majd főzöm 25 percig. Száraz dunsztba rakva hagyom kihűlni,majd mehet a spájzba.



/Saját recept!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése