2013. március 3., vasárnap

Kókusztej és kókuszzsír készítése házilag


Hozzávalók:
• 30 dkg kókuszreszelék
• 1 liter forró víz


A vizet felforraljuk. Egy tálba gézlapot vagy ennek hiányában konyharuhát terítünk, és a kókuszreszeléket beleöntjük. A forró vizet ráöntjük a reszelékre, majd elkeverjük, lefedjük, és kihűlésig hagyjuk állni. Ha kihűlt, a gézlapot összefogva „kicsavarjuk”, hogy minden lé távozzon belőle. Ezt azonnal használhatjuk, vagy a hűtőben tárolhatjuk. A tárolásnál a kókusztej tetején összeálló kókuszzsír / amit leszedve róla máris saját készítésű kókuszzsírunk is van ;) / visszamelegítve ismét folyékonnyá válik. A kókuszreszeléket a gézzel együtt terítsük ki, szárítsuk meg, majd ugyanúgy használhatjuk, ahogy szoktuk.




/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

4 megjegyzés:

  1. http://szepsegtar.blogspot.hu/2010/07/kokusztej-keszitese-hazilag.html

    Innen való a recept és teljesen szó szerint kimásoltad.

    VálaszTörlés
  2. Sohasem állítottam,hogy a blogomban csak a saját magam által kitalált receptjeim vannak.Fentebb írom,is,hogy nem emlékszem a recept eredeti forrására! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Össze ne vesszetek már rajta :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Teri! Említetted, hogy szénhidrát csökkentet életmódot folytatsz. Esetleg szabad megtudnom, hogy ez hány gramm szénhidrátot jelent naponta? Én inzulinrezisztenciás vagyok és használható receptek után kutatok a neten. Válaszodat előre is köszönöm! Üdvözlettel, Andi

    VálaszTörlés