2013. február 19., kedd

Kínai szezámmagos csirke édes-savanyú ropogós salátával

A panírozáshoz a hús mennységétől függően: tojás,U1 liszt /MM és finomliszt fele-fele arányban keverve/, sütőpor jó alaposan elkeverve/az arány olyan 3 tojáshoz kb. 5-6 e.k. liszt és 1k.k. sütőpor/. A massza nagyon sűrű palacsintatésztaszerű legyen,szóval az állagtól függ.
Húst kis darabokra összevágni, kicsi só,bors / ízlés szerint fúszerezhető/.
Belemártani a masszába és olíva olajban megsütni,majd szalvétán lecsepegtetni. Közben 3-4e.k. szezámmagot szárazon megpirítani,kb. 2dl cukormentes ketchupot 1 e.k. mézzel/én édesítővel/ és ízlés szerint chilivel összekeverni,majd ezt a ketchupos masszát a szezámmaggal összekeverni és fogyasztás előtt ebbe beleforgatni a kisült húsdarabokat.


 /Az eredeti recept Proszenikov Erzsébet-Böbétől származik!/





A köretként fogyasztott édes-savanyú ropogós saláta a következő: Apróra vágott hagymát pici olíva olajon megfonnyasztunk,hozzá adjuk a zúzott fokhagymát,majd a nagyon vékony csíkokra,gyufaszáll alakúra vágott sárgarépát és zellert,pár perc múlva a szintén csíkokra vágott paprikát és paradicsomot,sózzuk,borsozzuk,raktam bele kevés zöldpetrezselymet,majd a /az előző napról maradt párolt/ gombából is tettem bele,és kanalaztam rá a szezámmagos chilis ketchupos szószból,valamint pici ecet és citromlé is került hozzá.Azért ropogós,mert nagyon rövid ideig párolódik az egész,s minden finom ropogós marad benne,mégis összeérnek az ízek! 
/Saját recept!/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése