2013. január 16., szerda

Joghurtos update málnatorta



Lisztmentes piskóta 2 tojásból: A tojásfehérjéket kemény habbá vertem 1 csipet sóval,belekevertem ízlés szerint nyírédest,kb.1 mokkáskanálnyit,a 2 tojássárgáját,1 csapott e.k. kakaóport és egy 21cm-s tortaformában 180 fokon megsütöttem. Miután kihűlt 25cm-s alufóliával bélelt kapcsos tortaforma alját kibéleltem vele /kissé felnyúlik a tortaforma falára is a piskóta/ és hűtőbe tesszük.


 Habos-joghurtos töltelék hozzávalói:
40 dk natúr joghurt
ízlés szerint nyírédes cukor
1 citrom leve
2 dl habtejszín habfixálóval
20 g zselatin
 


 


A joghurtból kiveszünk 2-3 evőkanállal,majd a maradékhoz hozzáadjuk a cukrot,a citromlevet és jól kikeverjük.A 2-3 evőkanál joghurtot kevergetve forráspontig hevítjük,majd a tűzről levéve,belekeverjük a zselatint.Simára keverjük és kevergetve kihűtjük.Ezután a kikevert joghurtos masszához keverjük.A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük,végül a joghurtos-zselatinos keverékhez apránként,óvatosan hozzákeverjük.


 
A hűtőből kivesszük a piskótát, majd a tetejére kanalazzuk a joghurtos-habos tölteléket 2/3-át. Tetejét egyenletesen elsimítjuk,majd 1 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a krém teljesen megdermedjen.1 óra múlva rákenjük a málnából,nyírédesből és zselatínből készített lekvárt:a 20dkg-nyi málnát kb.1/2-1dl vizzel felforralom,s miután kissé lehűlt belekeverem az 1k.k. zselatint.Erre pedig rögtön mehet a joghurtos töltelék maradék 1/3-a,és ismét 1 órát hűtőszekrényben hűtjük.A végén 1,5 dl málnalét /a defrosztolt málnáról,de ha nincs elég vizzel vegyíthetjük,vagy ha friss málnából készül,akkor pár szem málnát péppé zúzunk és vizzel keverjük/ nyírédessel felforralunk,s ha kissé kihűlt belekeverjük a 10-15g zselatint. 1óra múlva a torta tetejére öntjük és belerakjuk a félretett málnaszemeket.Hűtőbe rakjuk,és 1-2 óra múlva fogyasztható.

/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése