2013. január 16., szerda

Hentestokány kelkáposzta főzelékkel


 50 dkg sertéskaraj csíkokra vágva /én marhahúst használtam/, 12 dkg light bacon csíkokra vágva /1 hajszálvékony szelet házi szalonnát használtam/, 12 dkg sonka csíkokra vágva, 20 dkg csemegeuborka csíkokra vágva, 1 közepes hagyma finomra vágva, 1 e.k. cukormentes paradicsompüré, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 e.k. olívaolaj ,fűszerpaprika.
Elkészítés: A szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadva a hagymát és a fokhagymát is megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Elkezdjük párolni, ha szükséges vizet adhatunk hozzá. Amikor a hús majdnem puha, és zsírjára pirult, hozzáadunk egy kevés paradicsompürét, és azt is kissé belepirítjuk. Beletesszük a sonkát, uborkát, felengedjük egy kevés vízzel, és készre pároljuk. Ízlés szerint utána ízesítünk.

/A recept Schobert Norbert egyik könyvéből./
 
Sós vízben megfőzöm a megmosott,felvágott kelkáposztát,pici borssal és őrölt köménnyel ízesítem,s ha a káposzta megfőtt behabarom 1 e.k liszttel vagy 1e.k. keményítővel elkevert főzőtejszínnel.

/Saját recept!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése