2012. november 3., szombat

Update1 kenyérke



Hozzávalók:3csésze/2,5dl-s csésze kell/ liszt /fele MM-fele finomliszt,de bármilyen más liszt is lehet ízlés szerint/, 1,5csésze víz, 1/2 teáskanál szárított élesztő, ízlés szerint só.





Jól eldolgozom a lisztet,a sót és az élesztőt,hozzáadom a vizet és pár mozdulattal eloszlatom benne.12 órát kelni hagyom,a massza elég folyós lesz,de a 12 óra múlva már nem annyira. Akkor a tálból kivéve áthajtogatom,belisztezem és konyharuha alatt fél órát pihentetem. A sütőt benne egy fedeles jénaival 250 fokra előmelegítem,erre elég a fél óra,amíg a tészta pihen. A fél óra elteltével a tésztát a jénaiba teszem és mehet a sütőbe lefedve 30percig,majd fedő nélkül 15-20 percig kell sütni. Ha megsült pamut/vászon konyharuhában pihentetem,amíg visszapuhul a héja.:)








/Az eredeti recept Rubint Réka oldaláról származik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése