2012. október 7., vasárnap

Tökös kuglóf



Hozzávalók kb. 12 db minikuglófhoz,de egy nagy kuglófként is süthető:
• 11 dkg liszt/fele MM- fele finomliszt/
• 2dkg Zero cukor/eredeti recept szerint 7dkg barnacukor/
• 2 kk mézeskalács fűs
zerkeverék
• 2 kk sütőpor
• csipet só
• 6 dkg aszalt sárgabarack/én ezt most kihagytam/
• 1 tojás
• 1 kis pohár joghurt
• 1 ek olívaolaj
• 10 dkg (sült) sütőtökpüré



Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 210 fokra (légkeveréses álláson,de én ezt a lépést elfelejtettem,s így is szépen átsült).
2. Összekeverjük a lisztet, a Zerot, a sütőport, a fűszerkeveréket és a sót.
3. Apróra daraboljuk az aszalt sárgabarackot és ezt is a lisztes keverékhez adjuk.
4. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást, a joghurtot és az olajat, majd hozzáadjuk a sütőtökpürét is.
5. Végül összeöntjük a fűszeres-lisztes keverékkel és pár keveréssel összedolgozzuk a tésztát.
6. Kiskanál segítségével a szilikonos minikuglóf formákba adagoljuk (ha nem szilikonos a formánk, olajozzuk/vajazzuk ki előtte kicsit!) és kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba!)
7. A formákból még langyosan kiszedjük a kis kuglófokat és azonnal tálaljuk,bár hidegen is finom!

/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése