2012. szeptember 29., szombat

Cseresznyés-pudingos-tejszínes szelet



Sütök egy 3-4 tojásos lisztmentes piskótát: tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verem,kevergetés közben hozzáadom a Nyírédes cukrot/ízlés szerint/,egyesével a tojások sárgáját,majd 2 csapott evőkanál kakaóport,és 180fokon sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütöm.


300-500g fagyasztott cseresznyét a levével,s ha kell olyan 1-1,5dl vizzel és ízlés szerint Nyírédes cukorral felfőzök és 2-3 evőkanál keményítővel pudingállagúra sűrítek.Ha ez a krém kihűlt,megkenjük vele a már kihűlt piskótát,és hűtőbe tesszük,amíg a másik krémet megcsináljuk.

3dl tejben ízlés szerint Nyírédessel megfőzzünk egy pudingport /puncsos,csokis,tejszínes,stb.,a lényeg,hogy passzoljon az íze a cseresznyéhez/,majd ha kihűlt összekeverjük a Nyírédessel kikevert 12,5dkg vajjal.Ha magasabb sütire vágyunk,egyszerűen csak duplázzuk meg az adagokat.Majd ezt a pudingkrémet rákenjük a cseresznyés krémre,a tetjére pedig cukormentes habfixálóval és Nyírédes cukorral felvert tejszínt kenünk,amit megszórunkkakóporral.

/Saját recept!/









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése