2012. szeptember 17., hétfő

A Charlotte torta variációi

A torta formáját és nagyságát illetően készítünk egy 4-8 tojásos lisztmentes piskótát.A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.Belekeverünk ízlés szerint Zéró cukrot,majd egyesével a tojások sárgáját,s végül 2-3 evőkanál kakót /de a tojások mennyiségétől függően 1-2 csomag pudingport is keverhetünk bele,attól függően milyen ízű,esetleg színű piskótát szeretnénk/. 180 fokos sütőben,sütőpapírral bélelt tepsin pár perc alatt megsütjük. Kihűtjük,majd megkenjük lekvárral és szorosan feltekerjük.Egy gömbölyű tálat kibélelünk fóliával,és körberakjuk a piskótatekercsből vágott vékony szeletekkel.Pár szeletet félreteszünk a tetejére.

 
Elkészítjük a tölteléket. A 2dl tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a 20g  zselatint. Az 50 dkg túrót áttörjük,simára keverjük a zselatinos tejjel,hozzákeverjük a Zéró cukrot (ízlés szerint),a reszelt citromhéjat, majd hozzákeverjük a 2dl kemény habbá vert tejszínt. A masszát beletöltjük a piskótával körberakott tálba. Félbe vágott barackokat,nektarint,szilvát  nyomkodunk a túrós krémbe,de akár mazsolát is szórhatunk bele,majd a maradék piskótaszeletekkel kirakjuk a süti tetejét, ez lesz majd az alja.Egy éjszakán,vagy pár órán át hűtjük, majd egy nagyobb tálra borítjuk. A fóliát lehúzzuk a tetejéről.


A többit a fantáziátokra bízom! :) Bármilyen krémmel,színezett habfixált tejszínnel elvarázsolhatjátok a Charlotte tortátokat gyermeketek egyik legszebb gyermekkori emlékévé! :) A képek akár ötletadóak is lehetnek. :)


 
 

 
 
 




/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése