2012. augusztus 14., kedd

Update Duci Juci a'la Kitti


15 dkg MM
15 dkg finomliszt
1 ek. Búzasikér
csipet só
1 k.k. Nyírédes cukor



A száraz alapanyagokat összekeverjük,ezután:1.5 dl tejhez egy t.k.Nyírédes cukrot keverünk,ebben felfuttatunk 5 dkg élesztőt.A liszthez adunk 5 dkg olvasztott vajat,egy tojàssárgàjàt,még 0.5-1 dl tejet/attól függően mennyit vesz fel/ és a felfutott élesztőt,s ezekből kelt tésztát dagasztunk!
Kettéosztjuk,az egyiket félretesszük kelni,a másikhoz teszünk 1 e.k.átszitált kakaóport és 1 e.k. tejet!Jól összedolgozzuk!Míg megcsináljuk a tölteléket,hagyjuk kelni a tésztákat.
1/2 kg túrót áttörünk egy citrom reszelt héjával,4 e.k.Nyírédessel és 1 e.k. tejföllel.A tojàs fehérjét kemèny habbà verjük és összeforgatjuk a túrót a habbal.Ezután kinyújtjuk a két tésztát,rátesszük fele-fele arányban a tölteléket majd felcsavarjuk és az így kapott 2 tekercset összefonjuk!Végül vajjal kikent tepsibe tesszük.Fèl órát kelesszük meleg helyen,közben 180 fokon előmekegîtjük a sütőt.Sütés előtt tojás sárgával lekenjük!Ha megsült,forró tejjel még forrón megkenjük és rácson hűtjük.

/Az alaprecept Kitti Keszitől származik!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése