2012. június 14., csütörtök

Update fagylaltok




Fahéjas almafagyi 

Hozzávalók:2 dl tejszín,1e.k. porrá tört nyírédes,15 dkg cukrozatlan sűrített tej,1 db alma,1 e.k. fahéj.
Elkészítés:A tejszínt a cukorral habbá verjük .Az almát megpucoljuk, és lereszeljük.A sűrített tejjel és a fahéjjal összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejszínhez.Fagyasztóba tesszük, közben félóránként kb. öt alkalommal átkeverjük.


Citromfagylalt

Hozzávalók: 
2 pohár kefir,1 citrom,1 e.k. porrá tört nyírédes.
Elkészítés: 
A megmosott citrom héját a tálba reszeljük.Kinyomjuk a citrom levét, hozzákeverjük a cukrot,és a kefirt.Összekeverjük,majd tálkába öntjük,és a mélyhűtőrészben megfagyasztjuk,fél óránként 4-5x megkeverjük.


Csokoládéfagylalt 

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 1,5 dl tejszín, 50 g tejcsokoládé, 2 e.k.kakaópor, 1e.k. porrá tört nyírédes,pici tej,kb.2e.k.-nyi, 100g sűrített tej.
Elkésztés:A tejszínt habbá vertem,hozzákevertem a sűrített tejjel összekevert mascarponét,és végül a mikróban összeolvasztott csokit,kakaót,cukrot és pici tejet is belekevertem.Fagyasztóba tesszük, közben félóránként kb. öt alkalommal átkeverjük.


 /A receptek eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése