2012. június 14., csütörtök

Lángos



Hozzávalók:1/2kg update liszt,1 egész tojás,1 kis pohár tejföl,1 csapott evőkanál só,2,5-3 dl tej,1 csipetnyi update cukor,15 g élesztő.





A 0,5 dl langyos tejbe beletesszük a csipetnyi update cukrot, illetve az összemorzsolt élesztőt. Megvárjuk míg "felfut". A lisztet összekeverjük a sóval, közepében "fészket" csinálunk, amelybe beleöntjük a tejben felfutott élesztőt. Ezt követően hozzáadjuk az 1 pohár tejfölt, és a tojást és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, kézzel dagasztjuk,majd a tésztával teli tálat meleg vízbe tesszük,hogy gyorsítsuk a "kelés" folyamatát. Miután a tészta megkelt, sodrófával kinyújtjuk,és nagyobb méretű szaggatóval kiszaggatjuk.A kiszaggatott formák szélét meghúzogatjuk, hogy a lángosunk széle vastagabb, közepe vékonyabb legyen, majd forró, bő olajban kisütjük. Fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk!



/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése