2012. április 2., hétfő

Méterkalács kókuszos mascarpone-s krémmel

Sárga piskóta hozzávalói: 4 tojás, 3,5dkg liszt, 1 dkg Nyírédes cukor, 1/3 sütőpor.
A fehérjéket kemény habbá verem,bele a cukor,egyesével a tojássárgák, majd kanalanként a liszt a sütőporral.Sütőpapírral bélelt őzgerincformában (a sárga piskótánál nem így tettem,és kissé pórul jártam) 180fokon megsütöm.


Barna piskóta hozzávalói: 4 tojás, 2,5dkg liszt, 1 e.k. kakaópor, 1,5 dkg Nyírédes cukor, 1/3 sütőpor.
A fehérjéket kemény habbá verem,bele a cukor,egyesével a tojássárgák, majd kanalanként a liszt a sütőporral és végül a kakaópor.Sütőpapírral bélelt őzgerincformában 180fokon megsütöm.


Krém hozzávalói: 2dcl tej,2k.k. Nyírédes cukor, 1 cs. kókuszos pudingpor, 250g mascarpone, 10dkg vaj.
A 2dcl tejben 2 k.k. cukorral 1 cs.kókuszos pudingport súrú krémmé főzünk,s ha kihűlt belekeverjük a mascarpone-t majd a vajat.


A piskótákat egyforma szeletekre vágjuk,és szeletenként,felváltva a két piskótát a krémmel megkenve a szeletek oldalát egy hosszú vagy két sütirudat készítünk belőlük,majd a maradék krémmel kívülről is bekenjük.
Kakaómáz:gőz fölött 10dkg vajat 2 e.k. kakaóporral és 1 e.k. Nyírédes cukorral felolvasztjuk,majd ha kissé visszahűlt lekenjük vele a sütiket.


/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése