2012. április 8., vasárnap

Lasagne




Tésztához:450 g Norbi liszt,4 tojás,pici só és tésztagép.
Raguhoz: 500 g darált hús/csirke,pulyka,sertés/, 500 ml passzírozott paradicsomlé/cukor és sómentes/,1 sárgarépa,1 fej hagyma,só,bazsalikom,2-3 gerezd fokhagyma,pici olíva olaj,kevés update cukor.
Mártáshoz:50 g Norbi liszt,0,5 l tej,25 g vaj,2 ek. olíva olaj,só,szerecsendió. 
Tetejére: 100 g reszelt füstölt sajt.





Így készül:A hagymát és a répát robotgéppel apróra vágom,pici olajon megpárolom. Hozzáadom a darált húst és fehéredésig kevergetem.Közben jól szétmorzsolom. Ráöntöm a paradicsomlét,sózom,bazsalikomot morzsolok bele és zúzott fokhagymával fűszerezem.Amikor már forr,adok hozzá egy pici update cukrot,az elveszi a paradicsom savas ízét.
A besamellhez megolvasztom a vajat az olajban,majd a lisztet picit átpirítom a vajon.Sózom, a tejjel fokozatosan öntöm fel,mindig simára keverve.Szerecsendióval fűszerezem. 
A tésztához összegyúrom a lisztet,tojást és pici sót,majd gombócokra osztom a tésztát és kicsit állni hagyom.Addig összeszerelem a tésztagépet, majd a gombócokat hosszúkásra nyújtva-lapítva áttekerem/az én tésztagépemen 3-as vastagságúra/kb. az a bolti lasagne vastagságának megfelelően.Az így kapott hosszú tésztát egyforma,én az edénynek/amelyben később megsütöttem a lasagnet/ megfelelő nagyságúra vagdostam.
Tepsi alját vékonyan megkenem olajjal, elterítek benne egy kis besamell mártást, a közben lapocskákra vágott tésztából kirakom az alját. A húsos raguból elterítek rajta egy réteget. Meglocsolom egy kis besamell mártással, majd tészta következik. Két-három réteget csinálok/attól függ mekkora a tepsi vagy tűzálló tál,amiben sütöd/,a tészta tetejére mártást terítek.Reszelt sajttal megszórom és forró,200°C-ra előmelegített sütőbe tolom.





/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése