2012. március 28., szerda

TIRAMISU


Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 2,5 dkg Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 12 dkg liszt (6dkg Dia Wellness Zero-6 lisztkoncentrátum + 6dkg nagyi titka rétesliszt).
Hozzávalók a krémhez: 250g mascarpone, 3 tojás, vanília aroma, 2 e.k. Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő, 0,5dl tej, 10g zselatin. Piskóták mártogatásához: 0,5dl fekete kávé, 0,5dl tej, rumaroma és kakaópor.


A cukorhelyettesítőt és a tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A felvert fehérjét és a tojás sárgáját lazán keverjük össze, majd forgassuk bele a jól összekevert és átszitált liszteket. Rakjuk a piskóta masszát nyomózsákba,majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk a tetszőleges méretű babapiskóta formákat.170 C-on 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.


A krémhez a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorhelyettesítővel és vanília aromával,belekeverjük a mascarponét,majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjék habját,végül belekeverjük a 0,5dl tejben felolvasztott,felmelegített / ne forraljuk! / és visszahűtött zselatint.
A kávét összekeverjük a tejjel és kevés rumaromával,és az ebbe mártogatott babapiskótákkal /nem szabad eláztatni őket/ kirakjuk a tűzálló tál alját. A lehető legszorosabban rakjuk egymás mellé a piskótákat,majd erre ráöntjük és jól elterítjük,hogy a piskóták közötti réseket is kitöltse,a krém felét. Újabb réteg babapiskóta következik,amit kissé nyomkodjunk bele a krémrétegbe,majd ráöntjük és elterítjük a krém másik felét,és végül a tetejét egy kisebb szitával egyenletesen megszórjuk kakaóporral. 


/A recept eredeti forrására már nem emlékszem,de a receptjeim mind az általam átkreált diétás verziók,amik a szénhidrátcsökkentett életmód rendszerét követik./

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése